Grøn energi og mindre elregning med solceller på taget

Solceller er en gruppe moduler, der for eksempel kan monteres på taget af et byggeri. De fleste private får monteret solcellerne på taget af deres hus. Modulerne kan optage solens stråler og omdanne dem til strøm. Jo mere lys de får, jo mere strøm danner de.

De fleste solceller kan sørge for strøm til en husstand i op til 30 år, før de kræver en udskiftning. Og i Danmark har vi et krav om, at de skal opsættes af en autoriseret solcelleinstallatør. Solceller er en langtidssigtet investering i både ens egen elregning og miljøet.

Når solceller danner strøm af solens stråler, vil det overskydende strøm, dit solcelleanlæg producerer, blive lagret på et offentligt elnet. Fra elnettet kan det så hentes tilbage, når behovet opstår. For eksempel om natten, når der ikke er solskin. Det er ovenikøbet muligt at sælge det strøm, man producerer for meget. Det vil altså sige, du kan dele ud af din grønne energi og tjene lidt ekstra penge på det.

Installationen af solceller vil hurtigt blive en stor udgift for de fleste. Her er det muligt at læse om et OK lån hos Compare Loans. Det er et lån, som kan tages til for eksempel at forbedre energien til hjemmet.

Før du investerer i et solcelleanlæg

Der er bestemt mange fordele ved at få installeret et solcelleanlæg til ens hjem, men før du investerer i et solcelleanlæg, skal du blandt andet være opmærksom på følgende:

  • Du skal først og fremmest have et sted at montere anlægget. For eksempel et tag, som du er sikker på, kan bære det. Du skal også være opmærksom på tagets hældning og retningen, de bliver monteret i. Det kan nemlig ikke så godt betale sig at installere et solcelleanlæg, hvis det ikke får flest mulige timer i direkte solskin. Dertil skal du også tænke over, om noget kan kaste skygger på solcellerne. Er der træer, antenner eller andet byggeri i vejen?
  • Der går cirka ti år, før et solcelleanlæg har tjent sig selv hjem. Selvom det ikke er alverdens tid, er det godt at have med i overvejelserne, når man skal investere så mange penge i noget. Har du ikke midlerne allerede, men er du fast besluttet på at realisere et solcelleprojekt? Så kan du, uanset hvem du er, finde en mulighed for at låne nogle penge til projektet: compareloans.dk/laan-penge-18-aar/.
Dette indlæg blev udgivet i lån. Bogmærk permalinket.